Dopis predsedniku Vlade Srbije Vojislavu Koštunici povodom oglasa za prodaju poslovnog prostora u vlasništvu države

01. decembar 2004

Republika Srbija

VLADA REPUBLIKE SRBIJE
SAVET ZA BORBU PROTIV KORUPCIJE 
72 Broj: 06-08035/2004
Beograd, 1. decembar 2004. godine


VLADA REPUBLIKE SRBIJE                          

- Predsednik Vojislav Koštunica -                 


Poštovani,


Savet za borbu protiv korupcije Vas moli da stopirate prodaju poslovnog prostora ZOP-a, koji već treću godinu, prema ugovoru sa tadašnjim Guvernerom NBJ Mlađanom Dinkićem, besplatno koristi privatna banka «Nacionalna štedionica».

U listu «Danas» od 24. novembra 2004. godine objavljen je oglas za prodaju poslovnog prostora i pripadajuće opreme u državnoj svojini, za koji smatramo da je nastavak jednog od najvećih primera nezakonitog raspolaganja državnom imovinom, o čemu ćete se potpuno uveriti u izveštaju o «Nacionalnoj štedionici» koji je Savet uradio i koji ćemo Vam dostaviti do ponedeljka.

Uveravamo Vas da je potrebno da još danas stopirate ovu ponudu, i ističemo odlučujuću činjenicu koja Vam to potvrđuje – rok za dostavljanje ponuda je osam dana od dana objavljivanja, odnosno ponude će se otvoriti sutra, 2. decembra 2004. godine. Radnje koje bi morao preduzeti neko ko je zainteresovan za kupovinu ovih najboljih poslovnih prostora u Srbiji se ne mogu obaviti za osam dana, i uobičajen rok za prikupljanje ovakvih ponuda je 60 dana. U roku od osam dana se može javiti samo neko kome je sve ovo unapred poznato, i za koga je ponuda i pripremljena, a to je privatna banka «Nacionalna štedionica».


S poštovanjem,

predsednik
Verica Barać 


Preuzmite dokument u pdf formatu
Preuzmite dokument u Microsoft Word formatu


Upozorenje:

Web portal 'Savet za porbu protiv korupcije' ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web portala 'Savet za porbu protiv korupcije'.

captcha image
Reload Captcha Image...