Mirković: Privatizacija medija biće završena do 31. oktobra

27. septembar 2015

Izvor: Blic

Državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja Saša Mirković izjavio je danas u Varšavi da će proces povlačenja države iz vlasništva u medijima u Srbiji biti završen do 31. oktobra.

Foto: O.Bunić

Mirković koji je danas govorio na panelu o slobodi medija na konferenciji o ljudskim pravima u Varšavi, rekao je da je predsedavanje Srbije OEBS-u koincidiralo sa primenom medijskih zakona.

Govoreći o modelu projektnog finansiranja Mirković je rekao da je ove godine država Srbija, odnosno Ministarstvo kulture i informisanja postalo najveći donator medijskih sadržaja, naglasivši da je važno što je o raspodeli tih sredstava odlučuje i struka.

Mirković je učesnike skupa podsetio i da je Srbija kao predsedavajuća OEBS organizovala skup o bezbednosti novinara čime je pokazala koliku važnost pridaje ovom pitanju.

Mirković je rekao da će Minstarstvo kulture i informisanja nastaviti konstruktivni dijalog sa OEBS-ovom Kancelarijom za slobodu medija, ocenivši da je ta saradnja značajno unapeđena.

Period srpskog predsedavanja OEBS-u bio je pravi momenat da pokažemo kako konstruktivno možemo da sarađujemo, rekao je Mirković.

Sloboda medija i izražavanja jedna je od glavnih tema dvonedeljne konferencije o ljudskim pravima koju je organizovala Kancelarija OEBS za ljudska prava i demokratske institucije (ODIHR).


Upozorenje:

Web portal 'Savet za porbu protiv korupcije' ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web portala 'Savet za porbu protiv korupcije'.

captcha image
Reload Captcha Image...