Потпредседник Милићевић говорник на округлом столу и заштити медијског интегритета

18. април 2016

Потпредседник Савета за борбу против корупције проф. др Мирослав Милићевић учествовао је на регионалном округлом столу „Како сачувати интегритет новинарства и медија? – Лекције из позитивних пракси у заштити медијског интегритета у земљама југоисточне Европе“ који је одржан у 14. априла 2016. године у Сарајеву.

Медијска опсерваторија југоисточне Европе је као организатор округлог стола окупила представнике примера добре праксе који су као такви идентификовани у истраживању медијског интегритета у 2014. години, као и актере који се суочавају са препрекама у својим напорима да заштите медијски интегритет.

Професор Милићевић је представио рад Савета и напоре у доприносу јачања медијског интегритета кроз извештаје Савета. Објашњена је методологија рада Савета и представљени су закључци и препоруке које је Савет кроз своје извештаје достављао Влади Републике Србије.

Радионице на којима је професор Милићевић учестовао су “Добре праксе у заштити медијског интегритета: Шта их чини могућим?”, “Медијска политика и антикорупциони оквир: Како развити прописе и мере заштите медијског интегритета?”, “У потрази за добрим праксама у медијском бизнису и индустрији оглашавања – Где почети?”, и “Квалитетно новинарство је још увек живо у регион југоисточне Европе – шта га чини могућим?”.