Мирковић: Приватизација медија биће завршена до 31. oктобра

27. септембар 2015

Извор: Блиц

Државни секретар у Министарству културе и информисања Саша Мирковић изјавио је данас у Варшави да ће процес повлачења државе из власништва у медијима у Србији бити завршен до 31. октобра.

Фото: О.Бунић

Мирковић који је данас говорио на панелу о слободи медија на конференцији о људским правима у Варшави, рекао је да је председавање Србије ОЕБС-у коинцидирало са применом медијских закона.

Говорећи о моделу пројектног финансирања Мирковић је рекао да је ове године држава Србија, односно Министарство културе и информисања постало највећи донатор медијских садржаја, нагласивши да је важно што је о расподели тих средстава одлучује и струка.

Мирковић је учеснике скупа подсетио и да је Србија као председавајућа ОЕБС организовала скуп о безбедности новинара чиме је показала колику важност придаје овом питању.

Мирковић је рекао да ће Минстарство културе и информисања наставити конструктивни дијалог са ОЕБС-овом Канцеларијом за слободу медија, оценивши да је та сарадња значајно унапеђена.

Период српског председавања ОЕБС-у био је прави моменат да покажемо како конструктивно можемо да сарађујемо, рекао је Мирковић.

Слобода медија и изражавања једна је од главних тема двонедељне конференције о људским правима коју је организовала Канцеларија ОЕБС за људска права и демократске институције (ОДИХР).


Упозорење:

Веб портал 'Савет за борбу против корупције' не одговара за садржај објављених коментара. Сва мишљења, сугестије, критике и други ставови изнесени у коментарима су искључиво лични ставови аутора коментара и не представља ставове редакције Веб портала 'Савет за порбу против корупције'.

captcha image
Reload Captcha Image...